Beskeden blev sendt.

A table story TALKS – Idestrup

26. november 2020

Vi har gennem de sidste 6 år i A table story fået en masse fine venner, som alle deler vores passion for æstetik og historiefortælling.
Vi vil derfor med jævne mellemrum invitere nogle af disse spændende folk til at dække et bord med vores service og blomster, men ud fra deres helt egne æstetiske præferencer.

En af disse er Ida der driver den populære instagram profil Idestrup, som vi satte i stævne dette efterår til en opdækning 100% ud fra hendes egen æstetik.

Idestrup x A table story (20 of 30) Idestrup x A table story (20 of 30)

Ida beskriver sig selv som stylist, optimist og farvenørd.
Privat bor hun med sin mand og 2 små børn lidt nord for København i en gammel perle fra 1907. Selvsamme perle har været rammen for hendes instagram profil Idestrup, hvor hun har taget hendes 33.000 følgere med på rejsen i den store renovering af boligen.

Privat arbejder Ida som indretningsarkitekt i sit eget firma og som Art Director på et reklamebureau.

Idestrup x A table story (2 of 30) Idestrup x A table story (2 of 30)

Hvad er vigtigst for dig når du arbejder æstetisk med en opgave? Har du nogle kriterier du altid arbejder udfra?

Jeg kortlægger altid hvad funktioner rummet/designet skal bruges til. I min verden handler indretning om at skabe stemninger og mindre om konkrete objekter.
Når funktion og ønsket stemning er på plads, så laver jeg altid et moodboard. Udfra det går jeg igang med at finde faver/objekter jeg kan mærke i maven.

Du har dækket et bord med service og blomster fra A table story i dit smukke hjem. Hvilke tanker gjorde du dig omkring valg af de specifikke dele service?

Det var jo som et se et barn i en slikbutik, så smukt udvalg I har. Jeg tillod mig selv at vælge på intuition, så I hver kategori valgte jeg simpelthen, hvad jeg bedst kunne lide.
Da jeg så det hele samlet tilsidst passede det smukt sammen.

Idestrup x A table story (4 of 30) Idestrup x A table story (4 of 30) Idestrup x A table story (4 of 30)

Du har valgt et smukt mix mellem et moderne men klassisk Royal Copenhagen stel kombineret med mere funky produkter som blå glaskaffekopper og blåt bistro bestik. Kan du fortælle lidt om valget bag dette?

Det afspejler nok i virkeligheden meget godt min stil. Jeg har en stor kærlighed til klassisk design, især det danske.
Men kan godt li’ at kombinere det med genstande der ikke er det oplagte valg til, for at gøre det mere personligt.

Dine ønsker til blomster var volumniøst og storslået. Hvilke overvejelser lå til grund for disse ønsker?

Den herskabelige stil er min foretrukne. Det var netop også noget af det der gjorde at jeg faldt for den gamle slidte perle for 4 år siden inden vi lavede en stor renovering.
Vores hus er bygget i Rosenborg stilen og jeg kan virkelig godt li’ at det ydre og indre passer sammen.  Jeg finder stor inspiration fra slotte, ikke mindst i deres haver og smukke store blomster opsatser.

Du er kendt for at have et helt særligt øje for sammensætning af farver, materialer og kontraster. Tog du højde for din tilgang til boliginteriør i dine ønsker til opdækningen, eller måtte bordet godt skille sig ud herfra?

Det gør jeg efterhånden instinktivt. Den tilgang er med mig, i alt jeg foretager mig. Det skønne er at “den dybe tallerken” er opfundet når det kommer til at sammensætte materialer i en gennemført borddækning. Man får foræret det rette miks af taktile overflader. De bløde stofserviet, den skinnende og bastande porcelæn, de fine gennemsigtige og de farvede glas kombineret med de organiske blomster. Det fungerer.

Hvad var det bedste i processen med at udvælge service, sparring med A table story, dække bordene og afholde jeres middag?

Hele processen har været så utrolig god en oplevelse. Jeres udvalg af service er spot on på det jeg synes er smukt.

At sparre med super æstetikere som jer gør processen tryg.
Jeg ville til hver en tid “turde”at lade  jer stå for hele min opdækning uden min indblanden. Det er ikke noget der sker ofte for en detaljeorienteret indretningarkitekt.

At dække bordet med så fine sager, er så tilfredsstillende. Hele processen med at dække bord inden gæster er noget jeg altid ser frem til og gør jeg altid dagen inden. At vise sine gæster at man har gjort sig umage, at man glæder sig til deres besøg, tid til at tune ind på de gæster der kommer og tænke på samtaleemner, at ankomme til et smukt bord sætter stemningen fra start. Det bedste af det hele, var at se vores søde gæster indtage bordet med kæmpe smil. Maden og vinen smager bare bedre i smukke omgivelser. Tak for en vidunderlig oplevelse.

Idestrup x A table story (20 of 30)

Ida havde valgt følgende produkter:

Blomst stel – Bistro Blue Zafferano vandglasRiedel vinglas – Beau Rivage kaffekopperØkologiske hørservietterElements lysestageBlå Raawii

Du kan også købe nogle af produkterne i vores shop:

Sabre Blue bestik
Elements sølvstager