Beskeden blev sendt.

A table story TALKS – &drape

18. oktober 2020

Vi har gennem de sidste 6 år i A table story fået en masse fine venner, som alle deler vores passion for æstetik og historiefortælling.
Vi vil derfor med jævne mellemrum invitere nogle af disse spændende folk til at dække et bord med vores service og blomster, men ud fra deres helt egne æstetiske præferencer.

En af disse er teamet bag &drape, Julie og Nadia, som vi satte i stævne denne sommer til en opdækning 100% ud fra deres egen æstetik.

anddrape &drape a table story gardiner borddækning serviceudlejning anddrape &drape a table story gardiner borddækning serviceudlejning

&Drape skaber smukke stemninger med skræddersyede gardiner i private, offentlige og proffessionelle rum.

Med en baggrund i design og rødder i en gammel gardinfamilie, der har lavet gardiner siden 1960, repræsenterer &Drape en moderne og kurateret æstetisk tilgang til skræddersyede gardiner. &Drape har netop åbnet nyt gardinstudio og showroom i Designhuset på Frederiksgade 1 tæt ved marmorkirken.

Samme showroom satte rammerne for denne smukke opdækning, hvor Nadia og Julie inviterede et nært hold veninder til en aften med middag og drinks.

anddrape &drape a table story gardiner borddækning serviceudlejning anddrape &drape a table story gardiner borddækning serviceudlejning

Hvad er vigtigst for jer når i arbejder æstetisk med en opgave? Har i nogle kriterier i altid arbejder udfra?

Vi tager altid udgangspunkt i den stemning eller følelse, der skal skabes og udtrykkes i rummet. Derfra skaber vi gardinstylingløsningen ift. tekstil, tone, lyssætning, ophæng mv.
Vi skræddersyr hver enkelt gardinstylingløsning til det specifikke projekt og rum.

Vi arbejder ofte med kontraster og elsker at tilføje eks. en kvalitet med struktur og et rustikt udtryk til et rum med rene linjer elller helt lyse, lette gardiner til en tung indretning. For os handler det om at skabe en smuk balance tilsat lidt spænding for sanserne. Vi synes, det er i kontrasterne, at magien opstår og nysgerrigheden vækkes visuelt.

Vi arbejder også altid med et ”let lag støv” i vores farver. Vi vælger farver, der rummer et strejf af grå/sort, så farverne fremstår mere støvede, tidsløse og elegante og nærmest drømmende. Vi tror på, at det vi omgiver os med, skal vække glæde nu, men også i morgen. ’Tidsløst moderne’ er derfor et vigtigt nøgleord i vores gardinstylinger.

anddrape &drape a table story gardiner borddækning serviceudlejning anddrape &drape a table story gardiner borddækning serviceudlejning

I har dækket et bord med service og blomster fra A table story i jeres smukke showroom. Hvilke tanker gjorde i jer omkring valg af de specifikke dele service?

Vi har taget udgangspunkt i den særlige stemning, vi gerne ville skabe – vi ville skabe en organisk, skulpturel, sanselig, balanceret oplevelse gennem opdækningen. Tanken var, at man fik lyst til at studere den nærmere, røre ved elementerne, undersøge tallerknernes struktur, studere glassets form og dufte til ved blomsternes dramatiske men stramme udtryk. Opdækningen skulle vække nysgerrigheden og sanserne, når man satte sig til bords.

anddrape &drape a table story gardiner borddækning serviceudlejning anddrape &drape a table story gardiner borddækning serviceudlejning anddrape &drape a table story gardiner borddækning serviceudlejning anddrape &drape a table story gardiner borddækning serviceudlejning

I har mixet 2 forskellige tallerkenserier og 2 forskellige glasserier. Kan i beskrive hvilke overvejelser der lå bag disse valg?

Vi elsker at lege med kontraster og skabe et smukt men skødesløst dækket bord, der samtidig har en balance. Det synes vi lykkedes da stellet er holdt i samme rolige toner.

Det er vigtigt med detaljer, der vækker øjets nysgerrighed men samtidig bryder reglerne lidt. Til det brugte vi de smukke mustard og røgfarvede glas og de dramatiske skulpturelle blomsterdekorationer. Vi synes, det smukke ligger i det modsætningsfyldte sammensatte udtryk – sådan anskuer vi også verden – magien opstår, når modsætninger mødes.

Sådan er det også med vores partnerskab i &Drape. Vi er gode veninder, og var ikke i tvivl om, at vi supplerede hinanden godt arbejdsmæssigt. Vi var hinandens Ying og Yang – både kompetence- og arbejdsmæssigt. Når det kommer til vores drømme og værdier er vi derimod helt enige.

anddrape &drape a table story gardiner borddækning serviceudlejning anddrape &drape a table story gardiner borddækning serviceudlejning anddrape &drape a table story gardiner borddækning serviceudlejning anddrape &drape a table story gardiner borddækning serviceudlejning anddrape &drape a table story gardiner borddækning serviceudlejning

Jeres ønsker til blomster var enkelt men effektfuld, skulpturelt men luftigt og helst ikke for lyse toner, men med mere dybde. Hvilke overvejelser lå til grund for disse ønsker?

Vi er begge to store blomsternørder. Julie har altid smukke friske blomster derhjemme i fine gamle vintage vaser og køber ofte blomster til os begge som tak for en sej indsats. Nadia elsker at udforske sæsonens skiftende blomsterbede i naboparken Landbohøjskolens Have, og drømmer om en lille vild have, hvor ting bare får lov til at vokse naturligt.

Derfor var vi ikke i tvivl om, hvad vi ønskede mht. blomsterne. Vi elsker det skulpturelle og næsten dramatiske udtryk blomsterne har fået, men som stadig rummer en lethed.

anddrape &drape a table story gardiner borddækning serviceudlejning anddrape &drape a table story gardiner borddækning serviceudlejning

I er kendte for at have et helt særligt øje for at formidle stemning gennem taktile tekstiler. Var de forskellige taktiler overflader også udgangspunktet for valget af service?

Ja, vi kunne særligt godt lide at tage udgangspunkt i de to forskellige stels organiske, levende overflader og håndlavede udtryk.

Det er smukt, at de fremstår håndlavede og ikke for perfekte i formen. Det giver en kreativ og levende stemning og er en spændende kontrast op mod vores højglans snedkerbord.

anddrape &drape a table story gardiner borddækning serviceudlejning anddrape &drape a table story gardiner borddækning serviceudlejning anddrape &drape a table story gardiner borddækning serviceudlejning

Hvad var det bedste i processen med at udvælge service, sparring med A table story, dække bordene og afholde jeres middag?

Det var en ren slikbutik at vælge blandt jeres smukke service og skabe rammerne for en magisk aften for vores nære veninder midt i en mærkelig Covid-tid. Vores frie tøjler og kyndig sparring med jer gav et drømmende, smukt og personligt resultat.

anddrape &drape a table story gardiner borddækning serviceudlejning anddrape &drape a table story gardiner borddækning serviceudlejning anddrape &drape a table story gardiner borddækning serviceudlejning

Nadia og Julie fra &drape havde valgt følgende produkter:

KHWürtz stelEarthBistro HornZafferano vandglasFuum vinglasØkologiske hørservietterArchitectmade lysestagerHvide Raawii opsatser